Flatbrød blir med rette rekna som vårt nasjonale brød, og var saman med lefse hovudnæringa i gamal tid. Me steiker flatbrødet på gamlemåten, på jarntakke. Dette gir god smak. Flatbrød kan stå på bordet til alle måltid. Det høver spesielt til spekemat, småmat, supper, rakfisk, røyka laks og som kveldskos med rømmedip. Flatbrød er sunt, verkar mageregulerande og vekker appetitten. Innhald: Grovt sammale kveite- og rugmjøl, fint sammale kveitemjøl og steinmale byggmjøl), kokt vatn & salt. Skal lagrast turt og kjøleg. Vi har nå 3 forskjellige smaker: Nøytralt, m/maldonsalt og m/maldonsalt og karve.
Potetlefse
Potetlefse er brukt som tilbehør til middag eller som tapas med ost, fisk eller kjøtt, fordi ho har ein nøytral smak som passar til det meste. Me håndkjevlar store og tynne leivar som skal ha kort steik på brennvarm takke. Så blir leivane lagt til avkjøling i tjukke klede for at deg skal halde seg mjuke (kan lagas økologisk). Innhald: Potet, rug, sur mjølk, kveitemjøl, smør, salt
Lefsekling
Lefsekling blir brukt saman med småmat i Hallingdal, og er eit festmåltid. Den blir smurt med smørkrem av smør og sukker. Den kan òg brukas som kaffimat. Innhald: Rumme, smør, kveitemjøl, heilmjølk, rug.
Kvikaku
Frå gamalt av har kvikaku vore stølsmat. Dei vert steikte på takke. Ein et dei anten med brunost, eller med rømme og syltetøy. No vert dei fyrst og framst nytta som kaffimat, men høver og som kveldsmat. Innhald: Kveite- og rugmjøl, søt- og surmjølk, natron og salt. Dette er sesongvare som produseres i juli og august.
Rummebrød
Gofalefse
Gofa er halling for ”bestefar”. Gofalefse har lange tradisjonar som kaffimat i Hallingdal, men høver like godt som turmat. Innhald: Kveitemjøl, kefirmjølk, smør, sukker og sirup, melis, natron, hornsalt og vaniljesukker. Ferskvare.
Lappar
Lappar er ein godbit som har vore mykje brukt i Hallingdal. Ein lagar røre av det ein har i huset, og steiker lappane på takke. Dei er gode både som søtmat og som turmat med smør og ost på. Lappane våre er ikkje tilsett konserveringsmiddel. Innhald: Kveitemjøl, kefirmjølk, egg, sukker og natron. Ferskvare.
Potetlompe
- eller Eplekaku som me seier i Hemsedal, er godt kjent for dei fleste. Lompe er godt med smør og sukker, med ost, med kjøt eller fisk. Det er berre å bruke fantasien! Me bakar potet-lompene våre frå botnen av, og brukar ingen konserverings-middel. Derfor er dei aller best ferske, men er også svært egnelege å fryse då dei ikkje knekk etter frysing. Disse kan lages som vegan i vanlig lompestørrele eller som wrap`s men må da forhåndsbestilles Innhald: Potet, rug, kulturmjølk, kveitemjøl, smør, salt